C.B.S De Wegwijzer

C.B.S. de Wegwijzer is een moderne christelijke basisschool. Met het onderwijs, gegeven vanuit een christelijke levensbeschouwing, hopen wij onze leerlingen de juiste basis mee te geven voor de verdere schoolloopbaan en de rest van hun leven.

Wij geven adaptief onderwijs. Dit betekent dat wij werken aan passend onderwijs voor ieder leerling. Dit doen wij in de vorm van zelfstandig werken, afgewisseld met coöperatief leren. Verder streven wij naar betekenisvol onderwijs. In de praktijk houdt dit in dat we de leerstof aanbieden in de context waarin ze toegepast moet worden.

Coöperatief leren is samenwerkend leren. Kinderen werken in kleine groepen aan gezamenlijke doelen en leren met en van elkaar. Het gaat hier om het (bewust) samenwerken van groepjes leerlingen met verschillende niveaus. De kinderen helpen en ondersteunen elkaar en zoeken samen naar oplossingen voor problemen. Wanneer de leerkracht gebruik maakt van het vermogen van kinderen elkaar te helpen, neemt de effectieve leertijd toe. Bij coöperatief leren gaat het dus zowel om het leren van de inhouden, als het leren samenwerken.

C.B.S. de Wegwijzer wil voor de leerlingen een plek zijn, waar ze graag komen. Een plek waar men steun vindt. Een plek waar men zich thuis voelt. Op onze school bieden wij elk kind een veilige, plezierige en uitdagende leeromgeving, waarin voorop staat, dat elk kind uniek is, eigen interesses heeft, zichzelf mag zijn en de kans krijgt zijn of haar eigen talenten te ontwikkelen.

Er bestaat aan onze school een grote ouderbetrokkenheid, een warme belangstelling voor schoolactiviteiten en zelfs praktische ondersteuning vanuit de dorpsbewoners.

Bij ons onderwijskundige handelen geven wij prioriteit aan:

Zelfstandig werken, coöperatief leren en gebruik maken van de inzichten rond meervoudige intelligenties.

Verder nog het verfraaien van het schoolplein, het vormgeven aan techniekeducatie, het invoeren van cultuuronderwijs en het verhogen van de kwaliteit van ons ICT-onderwijs.

 

Groepering  
Groep 1, 2 en 3 Juf Anke Ponne
Groep 4 en 5

Juf Cobie van Abbema
Juf Saskia Veenstra

Groep 6, 7 en 8 Juf Linda de Vries
Directeur  Cornelia Spijkerman

 

Contactgegevens  
Adres CBS De Wegwijzer
Jakob de Graafstraat 1/a
9293 LS Kollumerpomp
Telefoon 0511-408530
Website www.cbsdewegwijzer.eu
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.