Kinderdisco

Afgelopen zaterdag 24 februari hebben we weer lekker gek kunnen doen, want er was weer kinderdisco! Hieronder kun je nog even nagenieten van het feest. Klik hier voor alle foto's.

Foto's feestweek 2017

Mocht je Dineke van der Laan tegen zijn gekomen deze week, dan is de kans vrij groot dat je er ook tussen staat.

Dinsdag

Woensdag

Boottocht deel 1 (Geartsje Zuidema)

Donderdag

Donderdagmiddag (Margriet Bijma)

Elfstedentocht (Margriet Bijma)

Zeskamp vrijdag

Zeskamp zaterdag

Vrijdagmiddag (Sonja Agema)

Boottocht deel 2 (Alie Prins)

 

Foto verwijderen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je zelf nog foto's hebben van de feestweek die je wilt delen via deze website stuur deze dan ook naar bovenstaande mailadres. Maak hierbij gebruik van bijv. WeTransfer. Hiermee kun je grote bestanden makkelijk versturen.

Avondwandel4daagse weer een groot succes.

vierdaagseOpnieuw is de wandel4daagse van de Noordoost Hoek tot een groot succes geworden. Voor de derde keer werd vorige week dit sport- en vrijetijdevenement gehouden in Munnekezijl, Warfstermolen, Burum en Kollumerpomp.

Zoals ook vorig jaar was het even spannend of de eerste avond wel door kon gaan i.v.m. dreigend onweer. Wij hielden de ontwikkelingen goed in de gaten door nauw contact te houden met gemeente, weerstation en Piet Paulusma. Daar Leeuwarden, Drachten, Joure, Franeker en Sneek de eerste avond annuleerden, gaven wij om 17.00 uur groen licht zodat de popelende wandelaars op pad konden.

Lees meer...

Bekendmaking nieuwe Gemeentenaam

noardeastfryslanVrijdagmorgen 17 maart om 11.00 uur werd op De Zijl in een koud en winderig Dokkum de nieuwe naam, Noardeast Fryslân, bekend gemaakt van onze nieuwe gemeente die ontstaat per 1 januari 2019. Dan vindt de herindeling plaats van Kollumerland c.a., Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Een commissie met burgemeester B. Bilker als voorzitter boog zich de afgelopen periode over 892 namen die door de plaatselijke burgers waren ingeleverd. Tijdens de verkiezingen op woensdag 15 maart jl. maakten we een keuze uit ‘Dokkumerlân’, ‘Ie – en Lauwerslân’ en ‘Noardeast Fryslân’. Laatstgenoemde naam kreeg verre weg de meeste stemmen:

Dokkumerlân’ 5262 stemmen

Ie-en Lauwerslân’ 3309 stemmen

Noardeast Fryslân’ 17.346 stemmen

De burgemeesters van Kollumerland c.a. en Dongeradeel én de locoburgemeester van Ferwerderadiel brachten hierop een toost uit onder het toezicht van een handjevol toegestroomd publiek.

Strijdlustig I&Q’-team

iqn een vol MFC ‘Hústerwâld’ te Oudwoude streed op vrijdagavond 27 januari jl. het Pompster team ‘I&Q’ tegen 8 dorpen uit de wijde omgeving in de Regiofinale van ‘Slimste dorp van Friesland’. Else Kalma, Marco Kingma, Gepke Aukje Walda en Bert Kingma deden een verwoede poging om een finaleplaats te behalen.

Lees meer...

Dorpshuis Trefpunt ontvangt € 12.500 van het Oranje Fonds

Kollumerpomp. Voor de realisatie van een multifunctionele vloer in de grote zaal heeft dorpshuis Trefpunt in Kollumerpomp een grote bijdrage van € 12.500 ontvangen van het Oranje Fonds. Het bestuur van de stichting dorpshuis Trefpunt is zeer content met deze substantiële bijdrage. De realisatie van de plannen komt hiermee een stap dichterbij.

Lees meer...